Header

I måndags hade "Ted-För kärlekens skull" galapremiär och innan film teamet begav sig till Rigoletto för röda mattan hade de en privat förfest på Hotel Kung Carl för att fira filmen. Adam Pålsson har huvudrollen och spelar Ted Gärdestad. Här är några bilder från deras förefest!

Fotat med Canon 1DX Mark II, 24-70 mm.
Redigerat i Lightroom

Adam Pålsson.

Producenten Lena Rehnberg och regissören Hannes Holm.

Happy Jankell och Félice Jankell.

Adam Pålsson med sambon Celie Sparre.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Som de flesta kanske redan vet så älskar jag att äta frukost närsomhelst på dygnet. Och eftersom att jag är rätt så ledig nu i december så är jag mycket med Zion på dagarna. Så då hittade jag ett ställe på söder som heter Fikabaren. Jag drogs främst till den för att de hade avokado macka med ägg sen är det ett stort plus att det är hundvänlig. Så att Zion kunde följe med. Det var gott, mysigt och atmosfären var lugn.

Likes

Comments

Igår sent på eftermiddagen ringde min advokat och berättade att hon fått domen där han döms för misshandel! Helt ärligt så vet jag vet inte hur jag ska beskriva det jag känner just nu. Men jag ör så himla glad att rättvisan segrade samtidigt som jag blir ledsen för det har varit en lång process och många gånger har jag inte orkat och bara velat släppa allt. Men jag kämpade mig igenom och fick till slut min upprättelse. Det är en enorm lättnad att detta är över. Nu kan jag så småningom återgå tillbaka till vardagen och fortsätta med mitt liv. Förhoppningsvis har jag även räddat nästa kvinna som hamnar under hans grepp. För nu finns det underlag på att han är en kvinnomisshandlare.

Till er kvinnor som hört av sig på fb, mail och kommentarer. Det glädjer mig att jag med min berättelse kunnat inspirera er att lämna eller fortsätta "på väg ut" från förhållandet. För när jag själv var på väg ut hade jag stöd från en nyvän som varit med om exakt samma sak. Linnea visste precis hur jag kände och hon förstod mig mer än vad mina närmaste vänner gjorde eftersom de inte hade upplevt våld i nära relation. Därför skriver jag öppet om det här, för jag vet att det finns fler kvinnor där ut som varit i eller fortfarande är i en sådan relation. Jag hoppas ni också vågar ta steget att lämna och anmäla! Ni är inte ensamma!

Mina tidigare inlägg om det här ämnet kan ni läsa här:
När psykiskt och fysik misshandel var min vardag: http://nouw.com/perez/nar-psykiskt-och-fysisk-misshandel-var-m-31904246

Det onormala blev normalt: http://nouw.com/perez/det-onormala-blev-normalt-31904247

Rättegången: http://nouw.com/perez/rattegangen-32152400

Ni som vill läsa hela domen så är det nr B 9933-16.

Likes

Comments

GoPro: Ett måste på varje resa! Använder den för att både filma och ta bilder.

Min kamera + objektiv: För att ta drömmiga högupplösta bilder till både bloggen och Instagram.

Min lilla kameran: Bra att ha när man inte orkar bära på en tung och stor systemkamera. Den här går smidigt ner i min axelbands väska.

iPhone & laddare: Telefonen har ju allt! Både musik till resan och Uber så jag kan ta mig från flygplatsen till hotellet. Men även för att kolla mail och hålla kontakten med de hemma.

Sovmask: Ibland vill man sova och flyger man på morgonen så är det ju oftast ljust på planet. Så det kan det vara bra att ha en sovmask som man sova under.

Strumpor: Jag brukar alltid frysa om mina fötter. På längre resor över atlanten reser jag med UGGs. Men på kortare resor har jag med mig sockor i väskan som jag tar på mig när det blir kallt.

Scarf: AC på planet brukar ju var - grader känns det som. Så en scarf för att skydda halsen brukar jag vira om runt halsen.

Ombyte: Det är ju alltid kallt på planet, därför reser jag oftast i bekväma och varmare kläder. Så om jag ska på solsemester och landet där jag landar har 25+ grader varmt så tar jag med kläder och byter om antingen på planet eller flygplatsens toaletter.

Öronproppar: Tant-varning! Men väldigt bra att ha på när man ska lyfta och om man ska sova och inte vill höra annat ljud från planet!

Läppglans: Det här kan jag inte leva utan. Ska jag till varmare breddgrader är det Hawaiin Tropic som gäller.

Smink: Är bra att ha med om man ska ut och äta middag på kvällarna. Men det är väldigt lite smink jag har med mig då: solpuder, läppstift, mascara och ögonbryns penna.

En bok: Oavsett om det är en solsemester eller en citysresa så har jag med mig en bok. Är man på en solresa läser jag min bok när jag solar på stranden och är jag på en cityresa då läser jag boken på kvällen innan sovdags. Minst en bok per semester. För jag är riktigt dåligt på att läsa böcker hemma.

Hörlurar: Jag somnar alltid när jag har musik i öronen annars går det bara inte.

Pass: Vill ju kunna lämna Sverige och komma in i landet jag ska till.

Plånbok: med kreditkort och Priority pass. Ska man hyra bil utomlands behöver man oftast ett kreditkort så därför har jag med mig det. Med mitt Priority Pass kan jag sitta i loungen på sköna fåtöljer och vänta på planet istället för att sitta ute och vänta med alla andra. Det är faktiskt i loungen som jag kan varva ner efter incheckning och kontroll. 

Penna: Jag har alltid en penna en väska, för ibland behöver man fylla i saker på planet om man ska till USA eller till Sydamerika. Enda gången jag glömde och faktiskt behövde var när jag skulle till Thailand och det värsta var ju att typ ingen annan hade penna med sig och butikerna ville inte låna ut. Efter det är jag noga med att ha en penna i väskan.

Kontanter: Föredrar att växla pengar här hemma eftersom risken för falska sedlar utomlands är stor. Därför tar jag ut landets valuta innan jag åker. Behöver jag ta ut pengar i ett annat land, gör jag det på ett bankkontor. 

Klocka: För att alltid ha koll på tiden om mobilen skulle strula eller så.

Solglasögon: Ja för att vara redo för solens strålar. Även något jag använder dagligen på solresor.

Likes

Comments

Rättegången var för en vecka sedan och dagarna innan kunde jag helt enkelt inte vara hemma eftersom jag blev rädd för minsta lilla ljud som kom från porten. Det var mycket tankar som gick runt i huvudet. Jag var rädd att han skulle söka upp mig, för han har ju tidigare hotat mig med att han ska skicka någon. Så jag fick sov borta.

Från början var det tänkt att Emma skulle vara mitt stöd under rättegången och hon skulle sitta där inne under förhandlingen. Men eftersom hon blev kallad som vittne kunde hon inte det. Många av mina närmaste vänner erbjöd sig att komma, men efter att ha pratat med min advokat och känt efter själv. Bestämde jag mig för att den enda som fick komma var min pappa och han fick sitta utanför som stöd.

Jag tog en taxi till Södertörns Tingsrätt och kände mig illamående hela vägen. Träffade pappa utanför och min advokat för att gå igenom några saker. Sen var det dags. Stegen in till rättssalen, var tunga och jag kände mig svimfärdig som att allt blev suddigt. När jag kom in, satte jag mig ner och så började allt. Det som gjorde mest ont i rättssalen var när man hörde åklagaren och ens advokat prata om en själv. Jag såg mig uppifrån och det kändes som att jag återupplevde allt det hemska jag varit med om. Tårarna föll. När jag skulle börja prata fick jag knappt ut orden. Men efter att jag tvingar fram första ordet var det lättare, med tårarna i halsen berättade jag allt som hänt. När jag var klar, kunde jag andas ut. När han pratade, var det självklart mycket som inte var sant. Det var jobbigt att höra men jag vet att han inte har ett rent samvete, däremot har jag det. Så det räcker för mig. Domen kommer om en vecka!

Tänk att jag väntat nästan 2 år på den här rättegången, från den dagen när jag satt i polisbilen i april 2016 och gjorde min anmälan till nu december 2017. Det har varit flera polisförhör och advokat möten under tiden. Jag är verkligen stolt över mig själv som aldrig la ner anmälan, trots att jag var trött på processen som tog tid och gått vidare i mitt liv. Men det som gjorde att jag orkade hålla ut var tre saker. För alla de kvinnor som blivit drabbade tidigare av den här mannen och som inte vågat anmäla eftersom att han hotat de. Jag vet efter att ha pratat med några av hans ex att han alltid har varit en kvinnomisshandlare. Allt från att ha kidnappat hans ex hund och velat döda den till att ha slagit sitt ex när hon varit gravid. Så så hemskt! Men även för alla framtida kvinnor som han kommer göra så mot. Och för mig själv, det här är min upprättelse.

Likes

Comments

Det har varit ett par lediga dagar för min del. Eftersom nu är mitt stativ på lagning, men idag ringde de för att säga att den är klar! Så nu kan jag börja boka in jobb till nästa veckan. På ett sätt har det varit skönt att vara ledig i och med rättegången och så, ska berätta om den i ett annat inlägg. Men det är även lite tråkigt att vara ledig, jag blir så rastlös om det går en hel vecka utan att jobba. Har i alla fall försökt fokusera mycket på träning och lagt upp en träningsschema i min kalender. Ska så småningom börja ta bilder på övningarna och dela med mig av de här! :)

Grekisk yoghurt med valnötter och honung!

Likes

Comments

Hej på er!

Måndag igen då. Tog lite sovmorgon och sedan har jag jobbat hemifrån och på eftermiddagen tog jag en lång promenad med Zion. Jag passade även på att ta bilder eftersom att solnedgången var så vacker.

Likes

Comments

Igår blev det ett spontant besök på Fitness Festivalen i Stockholms Mässan. Det var många utställare och det var typ proteiner överallt. Vi fick med mig oss en massa shakes och prover. Nu är det fokus på att träna hårt innan vi åker till Mexiko!! :)

Likes

Comments

Tidigare i veckan fotade jag när Alice lanserade sin kollektion för Elly Pistol. De hade hyrt en svit på Lydmar och bjudit in alla sina vänner och influencers. Isa Tengblad bjöd musik från hennes hennes senaste singel och en som inte släppts ännu. Det var så mysigt och alla hade på sig settet från kollektionen, älskar hur alla stötar varandra i branschen. Girl power!

Likes

Comments

Mest lästa

När psykiskt och fysisk misshandel var min vardag

" Efter första örfilen tänkte jag ”men det var ju bara en gång. Han gör nog inte om det igen.” Men det jag inte visste då var att den här ör…"

Det onormala blev normalt

" Jag hade inte tänkt gå ut med detta förens efter rättegången som är om två veckor. Men i och med #metoo samt att den 25 november är Intern…"

I min kameraväska

" Fotografi Canon 1DX Mark II Min stora systemkamera. Den som jag plåtar alla mina jobb med. Canon EOS 6D Min reservkamera OM något skulle h…"