Header

Efter första örfilen tänkte jag ”men det var ju bara en gång. Han gör nog inte om det igen.” Men det jag inte visste då var att den här örfilen var början på en relation där psykiskt och fysisk misshandel blev en vardag.

Han tar stryptag och trycker upp mig mot garderobsdörren, jag känner hur jag får svårare och svårare att andas och hamnar i en överlevnadsinstinkt. När han ser att han har blod i ansiktet släpper han ner mig för att ta en ordentlig titt i spegeln. Jag ber han lugna ner sig men istället kastar han ner mig på soffan och sliter sönder min tränings t-shirt som jag har på mig och ger mig så många örfilar att jag tappar räkningen och känseln. Det var som att han hade demon i sig, hans ögon svartnade. Där låg jag som en boxningssäck och tog emot smäll för smäll. Det var ju mitt fel att jag försvarat mig när han tog stryptag på mig först.

Han går till köket hämtar en kniv och börjar hugg mot gardinerna som går sönder av knivbladet. Plötsligt ligger han över mig och säger ”Är du inte min är du inte någon annans heller” samtidigt som knivens egg cirkulerade runt min hals. Den stunden tänkte jag bara att det inte fanns någon morgondag för mig men tack och lov hade jag en bekant i telefon som jag kunde skrika till att han hade en kniv i handen. Då backade han. Återigen mitt fel, "hur kunde du låta henne höra?"

Han ser att jag har mobilen på stör ej och börjar fråga varför den är det och vill att jag ska öppna den för honom. Av ren princip sak vägrade jag öppna. Då tar han stryptag på mig och säger att jag döljer något att jag är otrogen eller något. Allt var ju mitt fel. Men det var helt okej att han hade på flygplansläge.

”Hur kan du inte prioritera mig?Jag bad dig om en liten sak och du kunde inte göra det för mig” sa han högt och puttade in mig hårt mot väggen upprepade gånger. Medan jag försökte svarar att jag hade somnat och försökte få honom att förstå att det är mänskligt att somna. Men han fortsatte, det spelade ingen roll vad jag sa. Det var ju mitt fel att jag hade somnat och inte hämta honom från jobbet.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Mest lästa

När psykiskt och fysisk misshandel var min vardag

" Efter första örfilen tänkte jag ”men det var ju bara en gång. Han gör nog inte om det igen.” Men det jag inte visste då var att den här ör…"

Det onormala blev normalt

" Jag hade inte tänkt gå ut med detta förens efter rättegången som är om två veckor. Men i och med #metoo samt att den 25 november är Intern…"

I min kameraväska

" Fotografi Canon 1DX Mark II Min stora systemkamera. Den som jag plåtar alla mina jobb med. Canon EOS 6D Min reservkamera OM något skulle h…"