Header

Fotade pressbilder på talangerna Elina och Maxi.

Elina har designat blomman och Maxi har fått måla blomman.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nu är jag hemma efter 2 underbara veckor i Mexico. Ibland undrar jag varför jag bor kvar i Sverige och inte bosätter mig i ett tropisk land? Men nej nej, man väljer ju att bo här i kylan. Blev förkyld så fort vi landat och har legat hemma och typ inte gjort så mycket. Det är inte förens det här veckan som jag kommit igång med både jobb och gym. Semestern var behövlig, jag har kopplat av och laddat kroppen med energi och är nu redo för 2018!

Likes

Comments

Har spenderat mycket tid med familjen och så. På julafton var jag hos mamma där resten av släkten var. Vi åt julmat och så hade vi paketöppning. Vi 12 slaget(den 25e) skålade vi med bubbel att det var jul. Resten av familjen fortsatte fira medan jag gick och la mig. De här sista dagarna på året ska jag se till att packa, för den 30e åker vi till Mexico! :D

God Jul från oss!

Likes

Comments

I måndags hade "Ted-För kärlekens skull" galapremiär och innan film teamet begav sig till Rigoletto för röda mattan hade de en privat förfest på Hotel Kung Carl för att fira filmen. Adam Pålsson har huvudrollen och spelar Ted Gärdestad. Här är några bilder från deras förefest!

Fotat med Canon 1DX Mark II, 24-70 mm.
Redigerat i Lightroom

Adam Pålsson.

Producenten Lena Rehnberg och regissören Hannes Holm.

Happy Jankell och Félice Jankell.

Adam Pålsson med sambon Celie Sparre.

Likes

Comments

Som de flesta kanske redan vet så älskar jag att äta frukost närsomhelst på dygnet. Och eftersom att jag är rätt så ledig nu i december så är jag mycket med Zion på dagarna. Så då hittade jag ett ställe på söder som heter Fikabaren. Jag drogs främst till den för att de hade avokado macka med ägg sen är det ett stort plus att det är hundvänlig. Så att Zion kunde följe med. Det var gott, mysigt och atmosfären var lugn.

Likes

Comments

Igår sent på eftermiddagen ringde min advokat och berättade att hon fått domen där han döms för misshandel! Helt ärligt så vet jag vet inte hur jag ska beskriva det jag känner just nu. Men jag ör så himla glad att rättvisan segrade samtidigt som jag blir ledsen för det har varit en lång process och många gånger har jag inte orkat och bara velat släppa allt. Men jag kämpade mig igenom och fick till slut min upprättelse. Det är en enorm lättnad att detta är över. Nu kan jag så småningom återgå tillbaka till vardagen och fortsätta med mitt liv. Förhoppningsvis har jag även räddat nästa kvinna som hamnar under hans grepp. För nu finns det underlag på att han är en kvinnomisshandlare.

Till er kvinnor som hört av sig på fb, mail och kommentarer. Det glädjer mig att jag med min berättelse kunnat inspirera er att lämna eller fortsätta "på väg ut" från förhållandet. För när jag själv var på väg ut hade jag stöd från en nyvän som varit med om exakt samma sak. Linnea visste precis hur jag kände och hon förstod mig mer än vad mina närmaste vänner gjorde eftersom de inte hade upplevt våld i nära relation. Därför skriver jag öppet om det här, för jag vet att det finns fler kvinnor där ut som varit i eller fortfarande är i en sådan relation. Jag hoppas ni också vågar ta steget att lämna och anmäla! Ni är inte ensamma!

Mina tidigare inlägg om det här ämnet kan ni läsa här:
När psykiskt och fysik misshandel var min vardag: http://nouw.com/perez/nar-psykiskt-och-fysisk-misshandel-var-m-31904246

Det onormala blev normalt: http://nouw.com/perez/det-onormala-blev-normalt-31904247

Rättegången: http://nouw.com/perez/rattegangen-32152400

Ni som vill läsa hela domen så är det nr B 9933-16.

Likes

Comments

GoPro: Ett måste på varje resa! Använder den för att både filma och ta bilder.

Min kamera + objektiv: För att ta drömmiga högupplösta bilder till både bloggen och Instagram.

Min lilla kameran: Bra att ha när man inte orkar bära på en tung och stor systemkamera. Den här går smidigt ner i min axelbands väska.

iPhone & laddare: Telefonen har ju allt! Både musik till resan och Uber så jag kan ta mig från flygplatsen till hotellet. Men även för att kolla mail och hålla kontakten med de hemma.

Sovmask: Ibland vill man sova och flyger man på morgonen så är det ju oftast ljust på planet. Så det kan det vara bra att ha en sovmask som man sova under.

Strumpor: Jag brukar alltid frysa om mina fötter. På längre resor över atlanten reser jag med UGGs. Men på kortare resor har jag med mig sockor i väskan som jag tar på mig när det blir kallt.

Scarf: AC på planet brukar ju var - grader känns det som. Så en scarf för att skydda halsen brukar jag vira om runt halsen.

Ombyte: Det är ju alltid kallt på planet, därför reser jag oftast i bekväma och varmare kläder. Så om jag ska på solsemester och landet där jag landar har 25+ grader varmt så tar jag med kläder och byter om antingen på planet eller flygplatsens toaletter.

Öronproppar: Tant-varning! Men väldigt bra att ha på när man ska lyfta och om man ska sova och inte vill höra annat ljud från planet!

Läppglans: Det här kan jag inte leva utan. Ska jag till varmare breddgrader är det Hawaiin Tropic som gäller.

Smink: Är bra att ha med om man ska ut och äta middag på kvällarna. Men det är väldigt lite smink jag har med mig då: solpuder, läppstift, mascara och ögonbryns penna.

En bok: Oavsett om det är en solsemester eller en citysresa så har jag med mig en bok. Är man på en solresa läser jag min bok när jag solar på stranden och är jag på en cityresa då läser jag boken på kvällen innan sovdags. Minst en bok per semester. För jag är riktigt dåligt på att läsa böcker hemma.

Hörlurar: Jag somnar alltid när jag har musik i öronen annars går det bara inte.

Pass: Vill ju kunna lämna Sverige och komma in i landet jag ska till.

Plånbok: med kreditkort och Priority pass. Ska man hyra bil utomlands behöver man oftast ett kreditkort så därför har jag med mig det. Med mitt Priority Pass kan jag sitta i loungen på sköna fåtöljer och vänta på planet istället för att sitta ute och vänta med alla andra. Det är faktiskt i loungen som jag kan varva ner efter incheckning och kontroll. 

Penna: Jag har alltid en penna en väska, för ibland behöver man fylla i saker på planet om man ska till USA eller till Sydamerika. Enda gången jag glömde och faktiskt behövde var när jag skulle till Thailand och det värsta var ju att typ ingen annan hade penna med sig och butikerna ville inte låna ut. Efter det är jag noga med att ha en penna i väskan.

Kontanter: Föredrar att växla pengar här hemma eftersom risken för falska sedlar utomlands är stor. Därför tar jag ut landets valuta innan jag åker. Behöver jag ta ut pengar i ett annat land, gör jag det på ett bankkontor. 

Klocka: För att alltid ha koll på tiden om mobilen skulle strula eller så.

Solglasögon: Ja för att vara redo för solens strålar. Även något jag använder dagligen på solresor.

Likes

Comments

Rättegången var för en vecka sedan och dagarna innan kunde jag helt enkelt inte vara hemma eftersom jag blev rädd för minsta lilla ljud som kom från porten. Det var mycket tankar som gick runt i huvudet. Jag var rädd att han skulle söka upp mig, för han har ju tidigare hotat mig med att han ska skicka någon. Så jag fick sov borta.

Från början var det tänkt att Emma skulle vara mitt stöd under rättegången och hon skulle sitta där inne under förhandlingen. Men eftersom hon blev kallad som vittne kunde hon inte det. Många av mina närmaste vänner erbjöd sig att komma, men efter att ha pratat med min advokat och känt efter själv. Bestämde jag mig för att den enda som fick komma var min pappa och han fick sitta utanför som stöd.

Jag tog en taxi till Södertörns Tingsrätt och kände mig illamående hela vägen. Träffade pappa utanför och min advokat för att gå igenom några saker. Sen var det dags. Stegen in till rättssalen, var tunga och jag kände mig svimfärdig som att allt blev suddigt. När jag kom in, satte jag mig ner och så började allt. Det som gjorde mest ont i rättssalen var när man hörde åklagaren och ens advokat prata om en själv. Jag såg mig uppifrån och det kändes som att jag återupplevde allt det hemska jag varit med om. Tårarna föll. När jag skulle börja prata fick jag knappt ut orden. Men efter att jag tvingar fram första ordet var det lättare, med tårarna i halsen berättade jag allt som hänt. När jag var klar, kunde jag andas ut. När han pratade, var det självklart mycket som inte var sant. Det var jobbigt att höra men jag vet att han inte har ett rent samvete, däremot har jag det. Så det räcker för mig. Domen kommer om en vecka!

Tänk att jag väntat nästan 2 år på den här rättegången, från den dagen när jag satt i polisbilen i april 2016 och gjorde min anmälan till nu december 2017. Det har varit flera polisförhör och advokat möten under tiden. Jag är verkligen stolt över mig själv som aldrig la ner anmälan, trots att jag var trött på processen som tog tid och gått vidare i mitt liv. Men det som gjorde att jag orkade hålla ut var tre saker. För alla de kvinnor som blivit drabbade tidigare av den här mannen och som inte vågat anmäla eftersom att han hotat de. Jag vet efter att ha pratat med några av hans ex att han alltid har varit en kvinnomisshandlare. Allt från att ha kidnappat hans ex hund och velat döda den till att ha slagit sitt ex när hon varit gravid. Så så hemskt! Men även för alla framtida kvinnor som han kommer göra så mot. Och för mig själv, det här är min upprättelse.

Likes

Comments

Det har varit ett par lediga dagar för min del. Eftersom nu är mitt stativ på lagning, men idag ringde de för att säga att den är klar! Så nu kan jag börja boka in jobb till nästa veckan. På ett sätt har det varit skönt att vara ledig i och med rättegången och så, ska berätta om den i ett annat inlägg. Men det är även lite tråkigt att vara ledig, jag blir så rastlös om det går en hel vecka utan att jobba. Har i alla fall försökt fokusera mycket på träning och lagt upp en träningsschema i min kalender. Ska så småningom börja ta bilder på övningarna och dela med mig av de här! :)

Grekisk yoghurt med valnötter och honung!

Likes

Comments

Hej på er!

Måndag igen då. Tog lite sovmorgon och sedan har jag jobbat hemifrån och på eftermiddagen tog jag en lång promenad med Zion. Jag passade även på att ta bilder eftersom att solnedgången var så vacker.

Likes

Comments

Igår blev det ett spontant besök på Fitness Festivalen i Stockholms Mässan. Det var många utställare och det var typ proteiner överallt. Vi fick med mig oss en massa shakes och prover. Nu är det fokus på att träna hårt innan vi åker till Mexiko!! :)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Tidigare i veckan fotade jag när Alice lanserade sin kollektion för Elly Pistol. De hade hyrt en svit på Lydmar och bjudit in alla sina vänner och influencers. Isa Tengblad bjöd musik från hennes hennes senaste singel och en som inte släppts ännu. Det var så mysigt och alla hade på sig settet från kollektionen, älskar hur alla stötar varandra i branschen. Girl power!

Likes

Comments

I somras var jag i Budva Rivieran. Veckan innan vi skulle åka var det lucifer hetta med 40+ och jag var lite orolig över att det skulle vara för varmt där. Men när vi landade var det 38 grader det fick vi stå ut med, resten av veckan var något mildare så det var skönt. Stranden i Budva är inte riktigt någon hit, men stränderna och öarna runt om kring hade turkos vatten och var topnotch! Vi var på Ploce Beach, Hawaii, Becici och Jaz Beach.


PLOCE BEACH
Hit tog vi båten från Buvda som tog cirka 15 min. När vi skulle gå i land var det en gummibrygga så det var väldigt skakigt att gå av båten. Stranden är stor så hittar man inte lediga solstolar i början kan man gå längre bort. Däremot om man vill hänga vid baren samtidigt som man är i poolen ska man stanna i början. Där spelar de även ganska hög musik. Vi gick längre bort, och hittade solstolar vid en lugnare pool. Längs hela stranden är det klippor och grus, inte så skönt för fötterna och vågorna är så höga att det till och med står badvakter som förbjuder folk att gå in i vattnet. Däremot är vattnet jättefint och turkos. Jag som inte gillar vågor hängde mest vid poolen och stekte i solen. Vill man äta finns det fast food men det finns även andra restauranger om man vill sitta ner och äta.

Ploce Beach


SVETI NIKOLA ISLAND
Eller Hawaii som lokalbefolkningen kallar det för. Hit tog vi oss också med båt, tog inte mer än 10 min. Här var solstolarna gratis. Det var stenstrand men när man väl var i vattnet var det klart och turkos. Man såg även fiskar som simmade runt. Det var svårt att stå om man inte hade badskor för att stenarna gjorde så ont. Blir man hungrig kan man köpa mat på plats. I baren kunde man även köpa en stor fruktsallad. Den var kall och perfekt att äta i värmen.

Fiskarna i "Hawaii"


BECICI BEACH
Hit tog vi oss med buss från Budva och hyrde solstolar på Samsara Deluxe. Nackdelen med stället var att man inte fick ha med sig matsäck eller ta in mat från kioskerna runt omkring utan man fick bara äta och dricka det man beställde från de. Lite drygt men förstår att de vill tjäna pengar. Annars var det här min favorit strand. Köpte en madrass och låg och flöt under solen. Det var riktigt skönt!

I Becici Beach med min badmadrass och kisar i solen.


JAZ BEACH
Hit tog vi oss också med buss tog cirka 15-20 min från Budva. På stranden var det smockad med folk. Även här är det varje restaurang som hyr ut solstolar. Här kunde man i alla fall köpa snacks från kioskerna och äta på sin plats. Åker man barn är det här väl dröm stranden för de, eftersom att de har en hoppborg mitt i havet. Dock tycker jag att det var alldeles för mycket folk.  

Likes

Comments

Igår var jag och plåtade Elly Pistol lansering av deras första herrkollektion.
Kollektionen består av bomberjackor, collegeplagg och kepsar.
Väldigt coola och snygga jackor måste jag säga!
Priserna ligger mellan 399 kr för en keps, upp till 1299 kr för en bomberjacka.

Likes

Comments

Jag hade inte tänkt gå ut med detta förens efter rättegången som är om två veckor. Men i och med #metoo samt att den 25 november är Internationella dagen mot våld mot kvinnor vill jag lyfta upp ämnet innan. Dels för att jag vill ge styrka till de kvinnor som är, håller på lämnar eller varit i en sådan relation. För det är inte så enkelt att ta sig ur relationen när man är så inne i det.

Jag var under 2 års tid tillsammans med en man som misshandlade mig både fysisk och psykiskt. Varken mina vänner (förutom en) eller familj visste om det eftersom att han manipulerade mig till att detta var något mellan oss. Jag var en väldigt stark och självständig kvinna när han träffade mig, men jag växte upp med skilda föräldrar och en pappa som drack väldigt ofta. Så jag var nog ett lätt byte för en person som han, han kände till mina svaga punkter och han skulle bryta ner mig.

Jag trodde på hans ord om att han skulle förändras, att det var sista gången han blev full och misshandlade mig. Han var ju alltid så ångerfull och lovade gång på gång att han skulle gå på AA. Men det blev bara värre och värre. Han isolerade mig och fick mig att tro att jag inte hade någon annan än han. Efter samtal med vänner, poliser, kvinnojourer, psykologer och min advokat förstod jag att han alltid varit så och kommer alltid att vara så.

Jag valde att polisanmäla för 2 år sedan, efter att han kommit hem och slagit mig i nykter tillstånd. Vet inte om det berodde på att han var nykter eller för att jag hade berättat för en nära vän och kände att jag inte var ensam längre. Men någonting hände den kvällen för plötsligt satt jag i en polisbil och berättade vad som precis hade hänt och om alla tidigare gånger han fått sina vansinnesutbrott och ögonen svartnat.

Vi gjorde slut för sista gången för snart ett år sedan. Eftersom vi varken har några gemensamma vänner eller hänger på samma ställen har det varit enkelt att ha noll kontakt. Det tog tid för mig att inse att det var han som gjort fel. I början klandrade jag mig själv för att jag låtit han göra så mot mig, sen var jag arg för att han gjort såhär mot mig. När jag sen insåg hur illa behandlat jag blivit mådde jag väldigt dåligt, hade panikångest och posttraumatisk stressyndrom.

Förhållandet var en helvetes berg och dalbana. Ena stunden älskade han mig över allt annat på jorden, sen var jag värdelös, sen var han snäll och öste med kärleksförklaringar, sen tar han stryptag, hotar, kränker, anklagar mig för otrohet och var extremt svartsjukt och kontrollerande. Även när vi inte var tillsammans körde han på olika metoder och testade sig fram vad som funkade.

Mina vänner och familj fick så småningom veta vilket helvete jag hade levt och stödet jag fick av de var fantastiskt. Tack för att ni fanns där när jag behövde er som mest och att ni lyssnade på mitt ältande, ni gav mig styrka när jag inte orkade själv.

Den här mardrömmen har tyvärr inte kommit till sitt slut ännu eftersom jag har en rättegång om två veckor. Men ni ska veta en sak, jag har aldrig känt mig så fri som nu. För som person är jag äntligen hel igen.

Likes

Comments

Efter första örfilen tänkte jag ”men det var ju bara en gång. Han gör nog inte om det igen.” Men det jag inte visste då var att den här örfilen var början på en relation där psykiskt och fysisk misshandel blev en vardag.

Han tar stryptag och trycker upp mig mot garderobsdörren, jag känner hur jag får svårare och svårare att andas och hamnar i en överlevnadsinstinkt. När han ser att han har blod i ansiktet släpper han ner mig för att ta en ordentlig titt i spegeln. Jag ber han lugna ner sig men istället kastar han ner mig på soffan och sliter sönder min tränings t-shirt som jag har på mig och ger mig så många örfilar att jag tappar räkningen och känseln. Det var som att han hade demon i sig, hans ögon svartnade. Där låg jag som en boxningssäck och tog emot smäll för smäll. Det var ju mitt fel att jag försvarat mig när han tog stryptag på mig först.

Han går till köket hämtar en kniv och börjar hugg mot gardinerna som går sönder av knivbladet. Plötsligt ligger han över mig och säger ”Är du inte min är du inte någon annans heller” samtidigt som knivens egg cirkulerade runt min hals. Den stunden tänkte jag bara att det inte fanns någon morgondag för mig men tack och lov hade jag en bekant i telefon som jag kunde skrika till att han hade en kniv i handen. Då backade han. Återigen mitt fel, "hur kunde du låta henne höra?"

Han ser att jag har mobilen på stör ej och börjar fråga varför den är det och vill att jag ska öppna den för honom. Av ren princip sak vägrade jag öppna. Då tar han stryptag på mig och säger att jag döljer något att jag är otrogen eller något. Allt var ju mitt fel. Men det var helt okej att han hade på flygplansläge.

”Hur kan du inte prioritera mig?Jag bad dig om en liten sak och du kunde inte göra det för mig” sa han högt och puttade in mig hårt mot väggen upprepade gånger. Medan jag försökte svarar att jag hade somnat och försökte få honom att förstå att det är mänskligt att somna. Men han fortsatte, det spelade ingen roll vad jag sa. Det var ju mitt fel att jag hade somnat och inte hämta honom från jobbet.

Likes

Comments

Kickade igång måndagen med ett pass på gymmet. Gick hur bra som helst, körde cardio och rygg. Sen hämtade jag grisen (Zion) och åkte hem och tittade på KUWTK, är redan på säsong tre. Men så blir det när ens dator är på lagning. Imorgon får jag i alla fall tillbaka den! Har en del mail och så som jag måste gå igenom.

Likes

Comments

Heeej på er!

Eftersom min dator fortfarande är på lagning hamnar bloggen lite åt sidan. Dessutom är jag bra hemma och kurerar mig så det händer inte så mycket. Förhoppningsvis är min dator klar mellan måndag och tisdag, håller tummarna. Imorse var jag och åt farsdag frukost med pappa. Det var hur mysigt som helst. Önskar att man alltid kunde äta sådan frukost.

Så imorgon är det en ny vecka. Om jag mår mycket bättre ska jag ta mig till gymmet. På torsdag och lördag har jag jobb inbokat sen fyller jag år på onsdag. Så har en del födelsedagsfirande inbokade också. Blir en bra vecka!

Likes

Comments

Tidigare fick ni ser hur jag redigerar bostadsbilder. Nu ska ni få se hur jag redigerar GoPro bilder. Till vänster ser ni före-bilden, den som är direkt ur GoPro kameran och den färdiga bilden ser ni till höger. Denna bild var egentligen från en GoPro film så jag har först importerat filmen till Premiere Pro och därifrån har jag tagit ut bilden för att slutligen redigera den i Lightroom. Rå bilden är väldigt matt och ganska färglös. Så för att ge bilden mer känsla har jag gjort följande:

  • Beskärt bilden.
  • Tagit bort hårstrån på mössan
  • Fixat vitbalansen.
  • Ökat klarhet (för att få ett djup i bilden)
  • Ökat det gröna på gräset, det bruna på löven och det blåa på min jumpsuit.
  • Dragit ner på svärta
  • Ökat på vita
  • Skärpa
  • Dragit på vignettering

Before

After

Likes

Comments

Fotografi

Canon 1DX Mark II
Min stora systemkamera. Den som jag plåtar alla mina jobb med.

Canon EOS 6D
Min reservkamera OM något skulle hända. Samt den kameran jag använder vi bostadsfotografering.

&

Canon Powershot G7 X Mark II
Min lilla systemkamera som är enkel att ta med på alla vardagsäventyr!


Objektiv

Canon EF 16-35mm f/4L IS USM
Används mest för fotografering av bostäder då den har mer vidvinkel än mina andra objektiv.

Canon EF 50/1,4 USM
Används främst till porträtt, men även till vardagsbilder.

Canon EF 24-70mm f/2,8 L USM
Objektivet som alltid sitter på kameran. Passar bra för resor och vardagsbilder. Men även den jag använder mest när jag fotograferar människor i halv och helfigur.


Tillbehör

Extern Blixt: Canon 600EX II-RT
Väska: ONA Kameraryggsäck Camps Bay Field Tan
Stativ: Manfrotto MK055XPRO3 med MHXPRO-3W aluminium
Fjärrutlösare: Godox GD-C1R
Sändare & Mottagare för blixt: Commlite Comtrig T320
Minneskort: SanDisk 32GB (CF), SanDisk 64GB (CF), Lexar 64GB (CF), SanDisk 32 GB (SD), SanDisk 64 GB (Micro SD) och Lexar 64 GB (Micro SD)
Minneskortsfodral: Ask för minneskort . Asken kan bland annat hålla: 4st CompactFlash (CF), 2st Micro SD och 2st SecureDigital (SD). Dessutom är den vattentät.


Bildbehandling

Ritplatta: Wacom Intuos Pro
Redigeringsprogram: Adobe Photoshop CC och Adobe Lightroom Classic CC
Dator: MacBook Pro 15"
Hårddisk: WD 1TB , Time Capusel 2TB, 3TB & 3TB


Video

Kamera: GoPro 5 Hero , Canon Powershot G7x mark II och Canon 6D.
Redigering: Adobe Premiere Pro CC
Fjärrstyrning: Canon Eos Utility, GoPro

Likes

Comments

Mest lästa

När psykiskt och fysisk misshandel var min vardag

" Efter första örfilen tänkte jag ”men det var ju bara en gång. Han gör nog inte om det igen.” Men det jag inte visste då var att den här ör…"

Det onormala blev normalt

" Jag hade inte tänkt gå ut med detta förens efter rättegången som är om två veckor. Men i och med #metoo samt att den 25 november är Intern…"

Rättegången

" Rättegången var för en vecka sedan och dagarna innan kunde jag helt enkelt inte vara hemma eftersom jag blev rädd för minsta lilla ljud so…"