Why I became a photographer

THE BEGINNING
Allt började när jag gick i lågstadiet. Jag hade en polaroid kamera,  en analog kamera och olika digital kameror. Bland mina vänner var jag den som alltid hade med sig kameran när vi hittade på något roligt. Jag tyckte om att föreviga minnen. Fotade även min lillasyster och försökte vara så kreativ som möjligt, jag klädde upp de och stylade de. Min dåvarande granne fixade Photoshop till mig som han laddat ner och bränt på en CD-skiva, så jag lärde mig photoshop helt själv när jag var väldigt ung. Jag var förbryllad över vad man kunde göra med bilderna i Photoshop och satt redan då uppe sent på nätterna och redigerade.

It all started when I was in primary school. I hade a polaroid camera, an analog camera and different compact digital cameras. Among my friends I was the one who always brought the camera to our our activities. I loved to capture the moments. I also had photo sessions whit my little sister, I tried to be creative as possible. I dressed her up and styled her. My neighbor at that time burned Photoshop to me in a CD, so I learned Photoshop all by myself at an early age. I was obsessed whit the ability of Photoshop and was often up late at night editing. 

GROWING UP
Ju äldre jag blev desto mer ökade mitt intresse för foto och bildbehandling. Så jag började fotografera andra saker än mina vänner och småsyskon. När jag skulle välja gymnasium program, var det en självklarhet att jag skulle gå Medieprogrammet – inriktning foto. Då började jag fota med en riktig systemkamera, en Nikon D80, som vi fick låna från skolan. Jag fick lära mig att fota i studio och på location, ljussättning, kamerainställningar och mycket mer. Inte långt efter köpte jag(läs:pappa) min första kamera, en Canon EOS 400D. Från den stunden blev jag alltmer skickligare. Jag började fotografera i RAW och Manuell.

As I got older, my love for photography and editing grew. So I started testing and taking pictures of things other than my friends and little sister. When I had to choose high school program, I already knew that I was going to apply to Media Program – Photo. Thats when I started shooting with a DSLR camera, Nikon D80, which I borrowed from school. I learned to shoot in the studio and on location, lighting, camera settings and much more. Soon after I bought my first DSLR camera, a Canon EOS 400D. From that moment on my skill started to grow. I was shooting in RAW and Manual. It was a big step! 

LET’S GO
Jag hade knappt hunnit ta student och hade redan fått ett jobb som fotograf på en nöjesportal. Därmed startade jag mitt företag och började frilansa direkt efter gymnasiet. Mitt första kändisevent var säsong invigningen av M/S Gerda och mitt första redaktionella fotografering var på en presskonferens för ett TV-program. Det var då jag bestämde mig för att göra fotograferingen till mitt yrke. Jag investerade på den senaste kameran, byggde upp min hemsida och en kompis designade min logga.

I barely had finished high school and had already got a job as a photographer on a webb magazine. So right after high school I started my business and started freelancing. My first celebrity event was the season opening of M/S Gerda and my first editorial photography was at a press conference for a Swedish TV show. That’s when I decided I wanted to make this my living, my job, my income. I invested on the latest DSLR camera, built my website and a friend designed my log.

AND NOW…
Det är en dröm att få vara sin egen chef och att varje dag kunna arbeta med något som man älskar att göra. Jag driver mitt företag, jobbar med fantastiska kunder och jag får skapa bilder som fångar “det där” speciella i stunden. Jag skulle inte byta mitt jobb för något!

Im doing what I love. I run my business, work with amazing clients and I capture beautiful and intimate moments on camera. I would not change my job for anything!

Author

Perez

Leave a Comment

Your email address will not be published. Marked fields are required.